2010 – Cheb: Město chce převzít sportovní areál Lokomotivy (4196) (TV Západ)

Sportovní klub Lokomotiva Cheb v současné době spravuje rozsáhlý areál čítající halu a fotbalový stadion. Sportoviště získal v roce 2002 bezúplatně od státu. Od města Cheb pak přišla do klubu v roce 2008 půjčka ve výši 8 milionů korun, která byla čerpána postupně na opravy.

dezinfekce

„To byla dohoda, protože Lokomotiva nemá prostředky na udržování nejenom stadionu, ale všech sportovišť, a protože je zde zákon a měli deset let břemeno, tak jsme se dohodli, že jim dáme půjčku, udělali jsme smlouvu, ve které stojí, že buď nám vrátí peníze anebo přejde majetek na město,“ vysvětlil pozadí starosta města Jan Svoboda.

Další postup podle vedení města by měl následovat v převzetí celého v areálu do péče města. A klub by si pronajímal sportoviště od něj. Úvahy o zrušení areálu a zřízení stavebních parcel jsou podle vedení města bezpředmětné.

„Dá se to ošetřit územním plánem, že toto území je výhradně pro sportovní činnost a pak už tady není žádná obava,“ odmítl Svoboda.

Případné investice do areálu Lokomotivy by se podle dřívějších odhadů jistě vyšplhaly do desítek milionů. 

„Tak ten majetek je minusový, protože když ho převezme město, tak to jsou další peníze do správy tohoto majetku, takže bylo vykalkulováno tak, že to bude asi hodnota 7 milionů korun,“ upřesnil Svoboda.

Město by chtělo v první řadě vylepšit špatné zázemí stadionu.

„Předělat kabiny, udělat tam nový plyn tak, aby se tam dalo sprchovat a převlékat. Teď jsou to prostory absolutně nevyhovující,“ dodal Svoboda.

Kromě fotbalového stadionu je v areálu velká sportovní hala na míčové sporty, do které bylo v posledních letech poměrně silně investováno. Město má na pozemky i budovy zřízeno zástavní právo ve svůj prospěch. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy