2010 – Cheb: Kamerový systém se rozšíří i na Zlatý vrch (3965) (TV Západ)

Rozšíření kamerového systému v Chebu připravuje město v tomto roce. Stávajících deset kamer posílí poprvé systém mimo centrum města, a to na sídlišti Zlatý vrch.

dezinfekce

„Město má připravený projekt prevence kriminality v našem městě. Víme, že vedle klasických ploch, kde je kriminalita v nějakém určitém stupni, by mohlo dojít v budoucnu k nárůstu kriminality na sídlišti Zlatý vrch, a proto jsme se rozhodli připravit podmínky pro to, aby byly umístěny tři kamerové body, tak abychom mohli monitorovat i toto sídliště,“ popsal místostarosta Michal Pospíšil.

Dalším důvodem jsou finanční prostředky v rámci Integrovaného programu rozvoje města, kdy se má do sídliště investovat více než 100 milionů a ty bude potřeba také účinně ochránit. 

„Do budoucna město Cheb zamýšlí revitalizovat celé toto sídliště, které je zásadním problémem s tím, že je ve stavu již neodpovídajícím, to znamená, že tam potřebujeme rozšířit parkovací místa, změnit některé přístupové komunikace a v rámci toho zabezpečit pořádek,“ vysvětlil Pospíšil.

Rozšíření systému vyjde na 1,3 milionu korun, přičemž většina částky půjde na zajištění přenosu signálu. Město počítá s dotací z programu Prevence kriminality Ministerstva vnitra ve výši 750 tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy