2009 – Sokolovsko: Obec Novina se chce připojit k Březové (3880) (TV Západ)

Na sokolovský městský úřad přišla petice občanů obce Novina. V ní usedlíci žádají opravu jediné přístupové neosvětlené cesty do osady. Podle jejich slov si na cestě připomínající tankodrom ničí svá auta.

dezinfekce

„Stěžují si, že tam není autobusová zastávka. V minulosti jsme se jim snažili vyhovět, ale díky tomu, že bychom museli budovat ostrůvky, zužovat silnici, tak jsme nemohli vyhovět,“ sdělil místostarosta Jaromír Dvořák.

Město nabídlo obci možnost proplácení nákladů na benzin za odvoz dvou žáků do školy soukromým vozem.

„Ale vyřešit osvětlení a novou komunikaci, kde se jedná řádově o 10 – 15 milionů korun, to neumíme,“ sdělil dále.

Město sdělilo zástupcům, kteří přišli s peticí, že nemá možnost v nejbližších dvou letech investovat do celkové opravy cesty. Podobně se k tomu postaví podle slov místostarosty Dvořáka i kraj. Ten vlastní spodní část komunikace. 

„Je to smutné, ale jak kraj, tak i město, kdy dnes v podstatě ty peníze nejsou, investuje tam, kde je to nejnutnější,“ dodal místostarosta.

Obyvatelé obce Novina, kterých je přes dvacet, proto požádají Březovou o možnost se k ní připojit. Podle pamětníků v minulosti obec pod Březovou již patřila a silnice byla ve slušném stavu. Sokolov zřejmě odtržení obce nebude bránit.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy