2003 – Sokolov: Městský rozpočet čeká na schválení (TV Západ)

Sokolovští radní na svém posledním zasedání projednali a Zastupitelstvu doporučili ke schválení definitivní podobu městského rozpočtu na letošní rok, která již zohledňuje výsledky hospodaření za rok 2002.

dezinfekce

Předpokládané příjmy dosahují výše 473 milionů korun, výdaje pak 516. Rozpočet má tedy zhruba třiačtyřicet milionové záporné saldo.

"Které řešíme za prvé rozdělením přebytku hospodaření za loňský rok a přijetím úvěru na opravu věžového domu na sídlišti Michal, se kterým jsme již dopředu počítali," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Výslednou podobu letošního rozpočtu výrazně ovlivnila nedávná reforma veřejné správy, v důsledku které musí nyní Sokolov jako obec s rozšířenou působností zajišťovat řadu kompetencí zrušeného okresu. Od státu přitom dostane pouze příspěvek na mzdy a odvody pojistného pro 115 delimitovaných pracovníků v celkové výši osmatřiceti milionů korun.

"Trpíme tím, že jsme pověřenou obcí třetího typu, takže v letošním roce s tou transformací okresního úřadu na městský úřad musíme počítat se zvýšením nákladů. Celkové daňové příjmy jsou sice lepší za loňský rok, než jsme očekávali, ale samozřejmě neumožní to rozdělovat tolik peněz jako během posledního roku volebního období loňského roku," vysvětlil starosta. 

Zatímco loni bylo na investiční akce v rozpočtu ještě vyhrazeno 138 milionů, letos je to kvůli neustále rostoucí mandatorní výdajům již pouze 72.

"Tak samozřejmě znamená to omezení zahajování nových akcií v letošním roce. V podstatě budeme pokračovat v těch akcích, které jsou již rozdělány, převážně tedy příprava pozemků pro výstavbu rodinných domků na Husitské a Vítězné," přiblížil Jakobec. 

Na závěr dodejme, že v porovnání s loňským rokem jsou letošní předpokládané příjmy vyšší o 27 milionů, zatímco výdaje pouze o 15. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy