2003 – Sokolov: Město nabídne k prodeji 237 bytů na Vítězné (TV Západ)

V průběhu tohoto volebního období pravděpodobně proběhne privatizace celého sokolovského sídliště Vítězná s výjimkou jediného zde stojícího výškového domu.

dezinfekce

Prodej zdejších bytů již projednala Rada města a v krátké době ho doporučí ke schválení Zastupitelstvu. Celkem 237 bytových jednotek má být jejich nájemníkům nabídnuto za předem stanovenou cenu, kterou bude možné splácet po dobu až pěti let.

„Takže o ceně nebylo rozhodnuto. Očekávám, že to bude zhruba podobné, jako, řekněme, v minulém volebním období. To znamená, cena se bude pohybovat kolem třinácti set korun na metr čtvereční,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Rada zároveň Zastupitelstvu doporučí, aby se i nadále neprodané byty první kategorie v jinak zprivatizovaných domech nenabízeli ke koupi i s jejich nájemníky třetím osobám. Tzv. zbytkových bytů je přitom v Sokolově momentálně zhruba tři sta šedesát.

„Já bych řekl, že v minulosti už město jasně řeklo, že nebude stresovat především starší lidi, kteří bydlí v bytech prvé kategorie a v podstatě byt si koupit nechtějí a nechtějí se stěhovat. To znamená jsme brali, že nechceme prolamovat tuto zásadu, to znamená, nebude to lidi stresovat a nebude nutit důchodce nebo lidi, kteří řádně plní své povinnosti, platí nájem, aby se přestěhovali jinam,“ zdůraznil místostarosta. 

Po privatizaci sídliště Vítězná, která by měla do městské pokladny přinést téměř dvacet milionů korun a případném prodeji všech zbytkových bytů, by Sokolovu zůstalo ve vlastnictví zhruba 2 500 bytových jednotek.

„My to nazýváme byty zvláštního určení. Pod tím si umíme představit domovy důchodců, domy pečovatelské. A kromě takové těch budov, které těžko můžeme doprivatizovat, tam už dneska zbývá pouze nové náměstí a zbývají nám věžové domy,“ dodal Dvořák. 

V současné době přitom město vlastní přibližně osmnáct set padesát bytů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy