2003 – Sokolov: Kamerový systém pomohl k dopadení 10 pachatelů (TV Západ)

Desítky pachatelů trestných činů a přestupků dopadli loni sokolovští policisté díky deseti kamerám, které nepřetržitě sledují dění v ulicích města. Pět pachatelů trestné činnosti, jednalo se přitom převážně o vloupání, bylo zadrženo přímo na místě činu.

dezinfekce

Dalších pět případů se pak díky kamerám podařilo objasnit dodatečně.

"To je na základě dodatečné práce s obrazovým záznamem. Kdy vlastně se vrátí ten policista k záznamu, který proběhl na místě činu a může si z něj nalézt něco, co ho navede dál ke zjištění pachatele," manažer prevence kriminality Rudolf Volf. 

Kamerový systém v loňském roce přispěl také ke zjištění téměř sedmi desítek přestupků nebo k dopadení dvou pohřešovaných a šesti hledaných osob. Využití kamer je přitom ale podstatně rozsáhlejší.

"V podstatě ke všemu k řešení záležitostí veřejného pořádku, dopravní situace, postihování hříšníků v dopravě. Dají se objasnit dodatečně i dopravní nehody apod.," vyjmenoval manažer.

V současné době je v různých částech města rozmístěno celkem 10 monitorovacích kamer, přičemž tento počet je zřejmě prozatím konečný.

"Já osobně se domnívám, že 10 kamer je dostačujících v Sokolově a je lepší přikročit k modernizaci kamerového systému tím, že bychom část toho přenosu dokázali digitalizovat a ukládat jiným způsobem, než to používáme teď," dodal Volf.

Od roku 1998, kdy byla ve městě nainstalována první kamera, bylo do vybudování monitorovacího systému a zajištění jeho provozu investováno zhruba 7 milionů korun. Zhruba polovinou přitom přispělo ministerstvo vnitra ze svého Programu prevence kriminality. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy