2003 – Sokolov: Hasiči v chemičce mají nový vůz za téměř 10 milionů (TV Západ)

Supermoderní hasicí vůz, první tohoto typu v republice, začne během několika týdnů používat jednotka sokolovské chemičky, která spadá pod Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje.

dezinfekce

Nový přírůstek vozového parku je unikátní především tím, že dokáže najednou převážet tři druhy hasicích látek.

"Jsou to tři tuny prášku, potom dva a půl tisíce litrů pěnidla a tři a půl tisíce litrů vody. Vlastně používá se pro kombinovaný hašení v chemickém průmyslu. Dále se dá využít vlastně na hašení požárů trafostanic a podobně," uvedl zástupce hasičů. 

Nákup unikátního automobilu za devět a půl milionu korun souvisí především s rozšířením výroby kyseliny akrylové v sokolovské chemičce, která ho také financovala. V případě potřeby bude ale vůz připraven vyjet na pokyn operačního střediska kamkoli v Karlovarském kraji.

"Jako počítá se s tím, že to vozidlo bude vyjíždět i v rámci regionu, protože jsou tady i ostatní závody, kde se tady to auto uplatní," potvrdil hasič. 

Nový hasicí automobil by měl být připraven vyrazit k zásahu již během několika týdnů.

"Auto začne sloužit, až se zaučí strojník s hasicícm vozidlem zacházet. A musí projít ještě kontrolou v Technickém ústavu požární ochrany v Praze. Takže počítám tak po dvou měsících," dodal hasič. 

Pak tento moderní automobil definitivně nahradí jiný kombinovaný vůz, kterému skončila v loňském roce životnost.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy