2003 – Cheb: Zadní část Klášterní zahrady projde rekonstrukcí (TV Západ)

V průběhu letošního roku proběhne rekonstrukce zadního prostoru bývalých Klášterních zahrad v chebské Hradební ulici, jejichž první část byla na několik dnů zpřístupněna již loni na podzim.

dezinfekce

Zastupitelé na svém posledním zasedání vyřešili i poslední problémový bod týkající se zabezpečení sousední budovy archivu, když na instalaci bezpečnostních zařízení a výstavbu ochranné zídky uvolnili potřebné prostředky.

„Zřejmě trochu problém bude v tom, že tam bude potřeba vykácet některé dřeviny, některé stromy, které tam jsou a které zarůstají do té hradební zdi. Něco už pokácené bylo, ale něco zřejmě se bude dělat až na podzim, takže prakticky jistě lze předpokládat, že část těch prací bude možno dokončit až na podzim, případně i na jaře příštího roku,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

Na druhou etapu úprav Klášterní zahrady jsou v rozpočtu města připraveny zhruba tři miliony korun. Dojednány jsou již také majetkoprávní otázky týkající se zdejších pozemků, které částečně patří státu a římskokatolické církvi.

„Ten bude řešen stejným způsobem, jako to bylo v té první části, a sice že na přechodnou dobu si město tento prostor, tu plochu vezme do zápůjčky. Na části je tam historický majetek, ten by potom měl být vydán a tu další se pokusíme nějakým způsobem získat buď od koupením, nebo budeme žádat o bezúplatný převod ze strany státu na město,“ vysvětlil místostarosta. 

Úpravy by na základě výběrového řízení měla provádět stejná firma, která nákladem dvou a půl milionu korun zrekonstruovala již první část. Zadní prostor zahrady ale dostane poněkud odlišný charakter.

„Tam to řešení bude trochu jiné. Ono je to dané už kvalitou těch prostorů, ty prostory tam vypadají jinak nežli ta přední část. To znamená, že také ta vegetace, která tam bude umísťovány, bude trochu jiného charakteru. I to využití bude trochu jiné. Nechte se překvapit,“ dodal Vanoušek. 

Přední část bývalých zahrad františkánského kláštera slouží už v těchto dnech k odpočinku. Zahrada je otevřena pouze přes den a na noc se její brána zamyká.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy