2003 – Cheb: V Hradební u školy vzniknou zpomalovací retardéry (TV Západ)

Tři zpomalovací retardéry budou ještě v první polovině letošního roku vybudovány v chebské Hradební ulici, kde sídlí Základní škola a Střední zdravotnická škola.

dezinfekce

Tato ulice je po obrácení dopravy v této lokalitě nejkratší spojnicí mezi náměstím a sídlištěm Skalka a z tohoto důvodu také značně frekventovaná.

"Jednak je tam kamenná dlažba, což nejen to dopravní hledisko bezpečnosti silničního provozu, ale také hluk, který při rychle projíždějících autech byl velmi nepříjemný ve třídách, učebnách," popsal místostarosta Chebu Václav Jakl. 

O vybudování retardérů město rozhodlo na základě opakovaných stížností ředitelů obou škol, kteří poukazovali na značně nebezpečnou dopravní situaci v této ulici, která ohrožuje jejich žáky a studenty.

"A velmi protestovali proti této úpravě. My jsme spíš viděli to hledisko zprůhlednění a zjednodušení dopravní situace," uvedl Jakl. 

Vybudování vyvýšených retardéry. Rozmístěných v blízkosti všech tří vchodů do obou škol by městskou pokladnu mělo přijít zhruba na 300 tisíc korun.

"Ten termín je myslím květen, červen nejpozději a už probíhá výběrové řízení na dodavatele," informoval starosta. 

S výstavbou obdobných zpomalovací prvků u dalších chebských škol město prozatím nepočítá. U žádné z nich není podle názoru vedení radnice doprava takto frekventovaná, a proto není potřeba tímto způsobem omezovat rychlost projíždějících automobilů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy