2003 – Cheb: Sokolovští Zastupitelé jednali na Ronaku (TV Západ)

Strohé prostředí zasedacího sálu radnice vyměnili v minulém týdnu sokolovští Zastupitelé za poklid rekreačního zařízení na břehu Jesenické přehrady.

dezinfekce

Vedení města tu pro ně připravilo tradiční výjezdní zasedání, které se koná vždy na začátku volebního období nového zastupitelstva, letos již po čtvrté.

"Od roku 1992, v podstatě od toho prvního čtyřletého volebního období," přiblížila tajemnice sokolovské radnice Věra Hofrichterová. 

V průběhu třídenní akce se Zastupitelé postupně seznamují s chodem města, organizační strukturou radnice, platnou legislativou apod. Jako na běžícím pásu jsem za nimi přijíždějí vedoucí jednotlivých Odborů radnice, zástupci Policie, Krajského úřadu a dalších institucí nebo ředitelé významných sokolovských podniků.

"Trvale tady během toho období zůstává patnáct Zastupitelů a jinak tři jsou omluveni pro nemoc a tři dojeli ještě ráno a večer odjíždějí domů. Takže v podstatě si myslím, že úspěšná," spočítala tajemnice. 

Svojí formou i rozsahem je přitom setkání sokolovských Zastupitelů v rámci celé republiky pravděpodobně naprosto ojedinělé.

"Třeba vím, že teď v Chodově se o něco podobného pokusili, ale protože to dělali pouze na radnici, tak z celého Zastupitelstva přišli čtyři a to není tedy smyslem toho. Já si myslím, že i Zastupitelé mají rádi pohodu, že si zaslouží tedy trochu toho klidu a vlastně formou diskuse se dozvědí o zákonech co nejvíc," dodala Hofrichterová. 

Účast osmnácti z celkového počtu sedmadvaceti sokolovských Zastupitelů tato slova určitě potvrzuje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy