2002 – Sokolov: Vyhořelou ubytovnu město prodává (TV Západ)

Sokolovská ubytovna pro neplatiče, která v polovině srpna letošního vyhořela, je na prodej. Rozhodlo o tom na svém úplně posledním jednáním bývalé Zastupitelstvo.

dezinfekce

Do oprav objektu ve Vítkovské ulici, kde oheň zejména v podkroví napáchal desetitisícové škody, by totiž bylo potřeba vložit vysokou částku z rozpočtu města. V situaci, kdy v těsném sousedství ubytovny začíná vyrůstat nová vilová čtvrť, by to ale podle mínění Zastupitelů nebylo rozumné, a tak se tedy radnice pokusí budovu ve stávajícím stavu prodat. 

Lidem, kteří tady do požáru bydleli v sedmi bytech s pouze nejnutnějším vybavením přitom již město zajistilo náhradní ubytování. 

"Polovina jich je v normálních bytech, druhá polovina v našem přístřeší na Vítězné a v Azylovém domě. A samozřejmě ty jejich potřeby budeme řešit postupně," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolov v současnosti žádnou ubytovnu pro neplatiče nemá, což by se ale do budoucna mělo změnit. O případném vybudování tzv. holobytů má rozhodnout nově zvolené Zastupitelstvo. 

"Zásadní problém je v tom, že nemáme vhodnou lokalitu kam neplatiče umisťovat. Protože vždy je to v nějaké bezprostřední blízkosti sídliště nebo nějaké čtvrti a vyvolávalo by to určitě odpor. Čili znamená to v první řadě změnu Územního plánu, ty chystáme zadat na jaře příštího roku, takže já předpokládám, že během příštího volebního období by nějaké tzv. holobyty měly vzniknout," nastínil Jakobec. 

Vyhořelou ubytovnu město nyní nabízí k prodeji ve veřejné soutěži, přičemž o vítězi má rozhodnout nejvyšší nabídnutá kupní cena. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy