2002 – Sokolov: Vyhláška má omezit restaurace do 22 hodin (TV Západ)

Obyvatelé Sokolova, kteří žijí v blízkosti hlučných restaurací, barů a podobných zařízení, by si již v krátké době mohli užít klidnějšího spánku. Zdejší radnice totiž připravuje návrh vyhlášky, která má otevírací dobu restauracím omezit.

dezinfekce

Podnětem k vypracování nové obecně závazné vyhlášky byla nedávná petice, v níž si obyvatelé jedné ze sokolovských lokalit stěžovali na hlučné chování lidí, kteří v pozdních nočních hodinách opouštějí restauraci. 

"Jsou z ulice Slovenské a jedná se asi o 80 občanů, čili je to poměrně, na to že jde o jednu hospodu, v jejich případě jde o Slovanku, tak je to poměrně velká síla," komentoval petici starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Vedení radnice si uvědomuje, že takovéto omezení je významným zásahem do svobody podnikání, ale dosavadní snaha o rozumnou dohodu s majiteli restauračních zařízení žádný efekt nepřinesla. Signatáři petice přitom požadují, aby byla zavírací hodina ustanovena na 22 hodinu, v pátek a sobotu pak o hodinu déle. 

"O tom se bude diskutovat, zda-li bude v pátek a sobotu ve dvanáct nebo jednu nebo v jedenáct, ale předpokládáme, že v běžný pracovní den do deseti hodin s tím, že v kulturních zařízeních budou výjimky pro Horňák, Akryl, Alfu nebo Hvězdu," dodal Jakobec. 

Návrhem vyhlášky o úpravě provozní doby restaurací by se mělo sokolovské Zastupitelstvo zabývat na svém nejbližším zasedání v polovině září. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy