2002 – Sokolov: Na sítě dostane město dotaci 7 milionů korun (TV Západ)

Téměř sedmimilionovou dotaci má přislíbenu sokolovská radnice od Ministerstva pro místní rozvoj na druhou etapu budování inženýrských sítí v lokalitě mezi ulicemi Husitská a Vítězná. Podmínkou pro její poskytnutí je výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, které by mělo proběhnout v nejbližších týdnech.

dezinfekce

"Tyto peníze musíme požádat do konce roku, tzn. odbor Ing. Tomsové tento materiál připravil dopředu, abychom tyto termíny všechny stihli," uvedl místostarosta Jaromír Dvořák. 

Úpravy této lokality, kde mají v následujících letech vyrůst zasíťované pozemky pro výstavbu rodinných domků a minizóna lehkého průmyslu a služeb, město zahájilo již v loňském roce. Do této doby byly například vybudovány nový vodovod a kanalizace u stávající starší zástavby a nyní se již začne s výstavbou ve dříve nevyužitém, značně zanedbaném prostoru s řadou černých skládek mezi ulicemi Vítězná a Husitská. 

"Snad bych doplnil, že se jedná úpravu sítí, úpravu zakanalizování potoka a terénní úpravy vjezdu na ten pozemek," doplnil informace místostarosta Lubomír Novotný. 

Do roku 2006 by zde mělo být nákladem více než 100 milionů korun vybudování téměř 50 zasíťovaných parcel pro rodinné domky a průmyslová minizóna. Radnice přitom předpokládá, že by první pozemky připravené pro výstavbu domků mohla zájemcům začít nabízet k odkoupení zhruba již za rok a půl. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy