2002 – Sokolov: Město vybralo 45 nových nájemníků luxusních bytů (TV Západ)

Čtyřicet pět nových nadstandardních bytů v zrekonstruované budově bývalého Ohře v centru Sokolova již má své nájemníky. Rada města na svém posledním zasedání vybrala z téměř 160 uchazečů, kteří se přihlásili do výběrového řízení.

dezinfekce

Noví nájemníci budou muset za luxusní bydlení v centru města platit trojnásobek základního regulovaného nájemného, které se tak podle velikosti bytu pohybovat v rozmezí od více než dvou do zhruba šesti tisíc korun měsíčně. 

Lidé navíc nejdříve dostanou nájemní smlouvu na pouhé čtyři měsíce, a v případě, že se neobjeví žádné nesrovnalosti v údajích, které uvedli do dotazníku, na jejichž základě se o přidělení bytu rozhodovalo, tak jim ji město prodlouží na další dva roky. Byty přitom byly rozděleny na základě priorit, které si město stanovilo.

"Základní prioritou pro město bylo, zaprvé jestli ten člověk, který se uchází o byt, vrací byt městu," přiblížil první hledisko místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Lidí, kteří byli úspěšní díky splnění této podmínky, je nakonec 12. Výhodu při rozdělování bytů měli také zástupci některých profesí, které chce radnice ve městě udržet. V tomto směru ve výběrovém řízení uspělo například 12 pracovníků ve zdravotnictví. 

Třetí z hlavních priorit pak bylo trvalé bydliště uchazeče v Sokolově. Tuto podmínky sice nakonec nesplnilo pět vybraných žadatelů, kteří jsou ale podle mínění radnice respektovanými odborníky nebo podnikateli a tudíž pro město přínosem. 

Kromě ve výběrovém řízení rozdělených bytů se v bývalém hotelu Ohře nachází ještě dva byty bezbariérové, o jejichž přidělení rozhodl Odbor sociálních věcí a Sokolovské bytové svěřený byt správcovský. 

"To znamená – my přidělujeme 45, ale bytů tam je 48," potvrdil Dvořák. 

Zrekonstruovaný hotel Ohře, který město, ve značně zdevastovaném stavu, koupilo koncem 90. let v dražbě finančního úřadu za 5 milionů korun a následně ho nákladem téměř 80 milionů přebudovalo na byty a lékařské ordinace v přízemí, si veřejnost bude moci prohlédnout  30. května v rámci Dne otevřených dveří a po tomto datu se sem již začnou stěhovat noví nájemníci. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy