2002 – Sokolov: Město koupí lesopark za autobusovým nádražím (TV Západ)

Za 600 tisíc korun koupí v nejbližší době město Sokolov od elektrárenské společnosti ČEZ téměř desetihektarový lesopark, ležící na zrekultivované skládce za autobusovým nádražím. Přestože kupní cena je poměrně výhodná, radnice s podpisem smlouvy váhala, protože tímto krokem na ni přejde povinnost v této lokalitě případné ekologické škody.

dezinfekce

"Na stranu druhou si si myslíme, že jde o poměrně cenné území a přeci jenom to nebezpečí tam není tak veliké díky tomu, že se z 99 % jedná o elektrárenský popílek," přiblížil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Lesopark by měl v následujících letech projít zásadními úpravami. Radnice počítá například s výsadbou alejí s dvěma sty stromy, vybudováním pískových cest, laviček nebo dětských hřišť. Uvažuje se rovněž o tom, že by část lesoparku by mohla být využívána na pořádání venkovních koncertů nebo provozovateli kolotočů, cirkusů a podobných atrakcí. V tom případě by ale muselo dojít k navýšení původně plánované, více než čtyřmilionové, investice. 

"Čili, jestli my se ještě rozhodneme, v příštím volebním období nějakým způsobem posílit sítě tam, aby tam mohlo být pořádáno toto nebo nějaké výstavy a podobně, tak to bude samozřejmě stát více peněz. Ale já myslím, že je třeba touto cestou jít," dodal Jakobec. 

Zahájení úprav nového městského lesoparku radnice podmiňuje tím, že část potřebných finančních prostředků získá z některého z dotačních titulů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy