2002 – Sokolov: Město chce směnit lesy za pozemky v Jižním lomu (TV Západ)

V současné době zanedbaný městský lesopark v blízkosti soutoku Ohře a Svatavky by se do budoucna mohl opět stát oblíbeným cílem výletů obyvatel Sokolova. Místní radnice chce totiž tento areál od společnosti Lesy České republiky převzít a následně upravit.

dezinfekce

Zrekultivované pozemky o rozloze zhruba 18 hektarů známé pod názvem Jižní lom převzal před několika lety od Sokolovské uhelné státní podnik Lesy ČR, a ty od té doby pustnou. Místní radnice proto již delší dobu s lesní společností, která má sídlo v Hradci Králové jedná o výměně areálu za městem vlastněné lesy, ale k dohodě prozatím nedošlo. 

"Můžeme, že Hradec Králové jed daleko a nějaké problémy Sokolova tak nějak nepálí," lakonicky shrnul příčinu problémů místostarosta Jaromír Dvořák. 

V posledních týdnech ale došlo při společných jednáních k určitému obratu a lesní společnost nakonec na výměnu příměstského parku s největší pravděpodobností přistoupí. Město jako protihodnotu nabízí lesy v okolí Svatavy a Podlesí, které mu před několika lety vrátil stát jako historický majetek. 

"V této době máme nového ředitele v Kraslicích, který je starý praktik. Myslím si, že došlo k souznění ducha, tzn. on má zájem se pozemků, které mu z hlediska Lesů k ničemu nejsou, se zbavit," dodal Dvořák. 

Pokud vše půjde bez komplikací, mohla by radnice areál příměstského parku, kde chce postupně obnovit lavičky a cesty, prořezat stromy a upravit travnaté plochy, získat ještě v průběhu letošního roku. V současné době si proto město nechává své historické lesy ocenit, protože hodnota směňovaných pozemků musí být vyrovnaná.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy