2002 - Sokolov: Investice do IT dosáhly 30 milionů (TV Západ)

Téměř 30 milionů korun již investovala sokolovská radnice od počátku 90. let do počítačového vybavení úřadu a tvorby databázového městského informačního systému. Samotné počítače je totiž potřeba zhruba každé čtyři roky obměnit, protože během této doby zastarají.

dezinfekce

"Protože, jak se přikupují stále nové a nové softwary, tak tomu samozřejmě i hardwary musí odpovídat. Takže to je nekonečný příběh," popsal starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Nejvíce se přitom investovalo v letech 1999 a 2000, kdy šlo na projekt Computerizace městského úřadu ročně asi 5 milionů korun. Ale ani takto vysoké náklady nepřinesly výrazný pokles potřeby lidské práce, jak se na počátku 90. let předpokládalo. 

"Je to spíše v tom, že my máme větší nadstandard. Poskytujeme více služeb díky tomu, že máme počítače, ale té práce spíše přibylo, někdy," komentoval možnosti systému starosta. 

Vyřazené počítače, jestliže jsou kvůli svému stáří ještě vůbec funkční, radnice poskytuje zdarma především školským zařízením. 

"Ale vesměs se jedná o počítače jejichž životnost je nulová, takže 4 – 5 let staré. A většinou je vyměňujeme až když skutečně jsou nefunkční," dodal Jakobec. 

V letošním roce chce radnice do počítačového vybavení úřadu investovat necelé 4 miliony korun, tedy zhruba stejně vysokou částku jako v roce loňském.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.01.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy