2002 – Skalná: Celorepublikové finále školní házené brala Olomouc (TV Západ)

Sportovní hala ve Skalné u Chebu hostila v polovině prosince nejlepší házenkářská školní družstva z celé České republiky. Již podruhé za sebou se zde uskutečnilo národní finále tradiční soutěže starších žákyň nazvané Novinářský kalamář.

dezinfekce

"Systém je takový, že to probíhá od okrskových kol, okresní kola a krajská kola a vítězové krajských kol pak postupují do tohoto republikového finále," popsal systém spolupořadatel turnaje Josef Heřmánek.

V turnaji se střetlo deset nejlepších školních družstev složených ze žákyň osmých a devátých tříd základních škol. Své zastoupení přitom ve Skalné měly téměř všechny kraje z celé republiky. Týmy byly rozděleny do dvou pětičlenných základních skupin, ze kterých dále postoupili tři nejlepší. Finálová šestice se pak o celkové vítězství utkala systémem každý s každým. 

Stejně jako v loňském roce si i letos vavřín vítězství odnesly mladé házenkářky z Moravy. Celek olomoucké základní školy prošel celým turnajem beze ztráty jediného bodu a zaslouženě vybojoval první příčku. Loňské druhé místo obhájily házenkářky ze základní školy Praha – Háje a třetí skončily mladé gymnazistky z Písku. 

Pořádají celek základní školy v Lubech nakonec obsadil solidní šestou příčku, házenkářky Chebu pak skončily hned za ním, na místě sedmém. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy