2002 – Cheb: Zimní stadion má být zastřešen do konce letošního roku (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku by obyvatelé Chebu měli mít možnost zabruslit si i za nepříznivého počasí. Zdejší radnice totiž ve výběrovém řízení již zvolila firmu, která venkovní kluziště přebuduje na moderní zastřešený zimní stadion.

dezinfekce

Na realizaci první etapy této akce město počítalo na základě projektové dokumentace s náklady ve výši 39 milionů korun. Vítězná firma sice nabídla částku výrazně přesahující 40 milionů, ale o konečné ceně chce radnice ještě dále jednat. 

"Ale při tom vlastním výběrovém řízení se provádělo porovnání té nabídky s tím kontrolním propočtem, který nám dělal dodavatel toho projektu a my jsme zjistili, že tam počítali s jedním nesprávným údajem, který tu cenu zvyšoval prakticky o dva miliony korun. Takže po jednání s ním, a my s ním budeme jednat, je velmi reálné, že ta cena kterou bude ta dodávka bude prakticky shodná nebo možná i malinko nižší, než-li byl ten oceněný výkaz výměr od zpracovatele projektové dokumentace," popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V průběhu první etapy by mělo dojít k samotnému zastřešení a vybudování konstrukce pro budoucí tribuny a základního zázemí. 

"Letos by se to mělo dokončit, ano, do prosince," potvrdil Vanoušek. 

Osazení tribun sedadly, dobudování zázemí pro sportovce i veřejnost a úpravy okolí, by pak měly přijít na řadu v následujících letech. Město přitom počítá, že náklady na celý projekt přesáhnou částku 70 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy