2002 – Cheb: Začala demolice areálu Technických služeb (TV Západ)

Demolicí stávajících objektů byla v Chebu zahájena výstavba nového obytného domu, který má vyrůst v průběhu příštího roku na místě bývalého areálu Technických služeb v ulici K nemocnici.

dezinfekce

Garáže, dílny a kancelářské prostory mají být srovnány se zemí již do konce listopadu, ale o tom, zda-li se ještě letos začne také se samotnou výstavbou domu, rozhodnou především klimatické podmínky. 

"Nemám zatím informaci, kdy by začali, ale nejdříve se musí demolovat, vím, že to tam probíhá, nevím, dokdy to stihnou. Teď je listopad. Jestli začnou letos? Začalo se, tou demolicí se v podstatě začalo. Takhle to bereme. I to stavební povolení bylo vázána na demolici," popsal situaci starosta Chebu Václav Jakl. 

Náklady na výstavbu domu, které mají dosáhnout výše zhruba 75 milionů korun, budou z podstatné části hradit sami zájemci o nové bydlení. Ve veřejné soutěži vybraná obchodní firma tak musí kromě samotné stavby provést také nábor klientů a následně založit stavební družstvo. Městu se ale na vybudování domu podařilo zajistit 20milionovou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení, navíc bude také část nákladů samo hradit.  

"Město do toho nějaké prostředky dává, hlavně do toho dává pozemek, platí projektovou dokumentaci, takže nějaké peníze taky v rozpočtu jsou, ale celá ta záležitost je podmíněna tím podílem jednotlivých lidí," dodal Jakl. 

Pro zájemce o nové bydlení bude v domě vyhrazeno 61 bytových jednotek, několik dalších pro tělesně postižené pak zaplatí a následně pronajme město. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy