2002 – Cheb: Vznikl dlouhodobý plán regenerace centra města (TV Západ)

Výchozím materiálem jak postupovat při další obnově Městské památkové rezervace, kterou bylo historické jádro Chebu prohlášeno v roce 1981, by se měl stát nedávno zpracovaný dlouhodobý plán regenerace této části města.

dezinfekce

Na tento koncepční materiál by měla v následujících letech postupně navazovat řada konkrétních projektů, jejichž realizace bude ale většinou závislá na získání potřebných finančních prostředků. 

"Samozřejmě je to dlouhodobý plán. Přesahuje svým obsahem volební období, takže nemusí být všechno naplněno hned," upozornil starosta Chebu Václav Jakl. 

Dlouhodobý plán regenerace počítá například s postupným omezením dopravy v historickém centru, s přesunutím nevhodných provozoven do okrajových částí města, se zvýšením péče o čistotu a pořádek a především pak řadou rekonstrukcí chátrajících historických objektů. 

"Jsou tam třeba i detaily na plakátovací plochy – i takové drobnosti. Nebo čištění fasád. Ne vždy se musí fasáda jen opravit, někdy stačí umýt," přiblížil některé detaily plánu Jakl. 

Tento koncepční materiál přitom předpokládá, že peníze z městského rozpočtu by měly přednostně směřovat na opravy chebského hradu, rohového domu na náměstí sousedícího s muzeem nebo městských hradeb. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy