2002 – Cheb: Union přehrál Františkovy Lázně 4:0 (TV Západ)

V závěrečném podzimním kole krajského přeboru hostili fotbalisté vedoucího Unionu Cheb františkolázeňské Kohouty a cíl pro tento duel byl jasný – udržet domácí neporazitelnost.

dezinfekce

Skóre mohl otevřít již v 8. minutě domácí kapitán Švajner, jehož střela z přímého kopu z dobrých 25 metrů hostujícího gólmana Brtvu pořádně protáhla. Tentýž hráč pak v minutě 16. prošel takřka přes celé hřiště, ideálně uvolnil kanonýra Kunu, ale ten ve výhodné pozici pálil těsně vedle. 

Ve 24. minutě měli obrovskou šanci také hosté. Po Šterclově chybě šel Šiman sám na brankáře Šmejkala, který však v poslední chvíli zachránil. Deset minut před koncem první půle nebezpečně pálil Kuna, ale jeho střela skončila těsně vedle pravého růžku františkolázeňské branky. 

V 38. minutě měli další stoprocentní šanci také Kohouti. Po minele Jana Bauera se do brejku dostal Mojcher, který ještě vloni oblékal dres chebského Unionu. Gólman Šmejkal ale stačil jeho technickou střelu vyškrábnout a míč pak definitivně uklidil do bezpečí předtím chybující Bauer. 

Závěr první půle ale nakonec patřil domácím. Hynek v 45. minutě ještě nastřelil břevno, ale ve 3. minutě nastaveného času z rohu přesně posadil míč na hlavu Jiřího Švajnera a bylo to 1:0. 

V 54. minutě pálil z trestného kopu nebezpečně Kuna, ale brankář Brtva jeho střelu stačil vytlačit na břevno. O 8 minut později dostal Kuna příležitost na reparát. Hostující gólman tentokrát jeho přesnou střelu neudržel a dobíhající Švehla zvýšil na 2:0. 

V 74. minutě měl velkou šanci Hynek, který ale po pěkné Slámově přihrávce střílel z hranice šestnáctky přímo doprostřed františkolázeňské svatyně. V závěrečných minutách zápasu se začala projevovat lepší fyzická kondice domácích a slušná návštěva 650 diváků se tak dočkala ještě dvou branek. 

V 89. minutě se po pěkné kombinaci dostal ve vápně k míči střídající Florus a umístěnou střelou k tyči skóroval. Účet zápasu pak na konečných 4:0 uzavřel v poslední minutě Dočekal. Union ještě čeká dohrávka odloženého zápasu v Trstěnicích, ale již teď je jasné, že zimní přestávku stráví v čele tabulky. 

"Františkovy Lázně jsou dnes těžký soupeř, houževnatý, připomnělo mi to utkání s Buldoky, kdy jsme také rozhodovali prakticky až v závěru a jsem dnes rád, že se zase projevuje to, že mužstvo má dobrou kondici a řekl bych, že právě v závěru Františkovy Lázně úplně uběhali," zhodnotil výkon svého týmu trenér Unionu Cheb Jindřich Dejmal. 

"Když se zhodnotí ta podzimní sezóna, tak ten náskok je docela solidní, i když ty výkony asi vždycky nebyly úplně podle Vašich představ, ale jinak asi celkově spokojenost?" dotázal se redaktor. 

"Víte, my si také hlavně zvykáme na úlohu favoritů. Ono když vás někdo furt vidí ve špici a říká, že my nemůžeme prohrávat, ať už to udělají média nebo trenéři ostatních týmů, ale i my, takže ti kluci hrají s břemenem, a proto se někdy ty momenty promítají do takového neklidu a nervozity. Já si myslím, že na tom se dá popracovat přes zimu a musíme se zlepšit ještě v mnoha směrech," uzavřel Dejmal. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy