2002 – Cheb: Union porazil silnou Toužim 3:1 (TV Západ)

V 26. kole oblastního přeboru hostili chebští fotbalisté celek SK Toužim. Soupeř v minulém kole deklasoval v tabulce momentálně třetí Sušici 6:1, takže se očekával kvalitní duel.

dezinfekce

V úvodu utkání se ale oba týmy navzájem spíše oťukávaly, takže první nebezpečnou situací byl až v 17. minutě trestný kop hostujícího Hejkala z dobrých 25 metrů, se kterým měl gólman Šmejkal plné ruce práce. O minutu později poprvé zahrozili také domácí. Čížkova rána se odrazila k volnému Dočekalovi, ale jeho střelecký pokus pouze olízl tyč toužimské branky. 

Po půl hodině hry pak dvakrát nebezpečně pálil Kuna, hostující brankář byl však v obou případech na svém místě. Union šel tedy do vedení až v minutě 38., kdy brankáři Nekvapilovi proklouzl pod tělem Kunův centr a důrazný Florus míč dopravil sítě. Hned o minutu později našla Hanusova přihrávka zcela volného Kunu, který ale ve vyložené šanci pálil těsně vedle toužimské branky.

V úvodu druhé půle mohl zvýšit vedení Unionu střídající Sláma, ale jeho střela z deseti metrů šla doprostřed brány. V minutě 56. měli hosté příležitost k vyrovnání. Štádler ale po Novákově centru přehodil jak brankáře Šmejkala, tak i horní tyč domácí brány. 

O dvě minuty později už byli hosté úspěšnější. Mikula utekl domácí obraně a střelou podél vyběhnuvšího Šmejkala srovnal na 1:1. Do vedení šel opět Union v 67. minutě, kdy se po důrazném Florusově přiťuknutí trefil k tyči Hynek. 

Hostující trenér Leitermann následně reklamoval údajný Florusův faul, který měl předcházet gólu, tak vehementně, až ho rozhodčí Balák vykázal na tribunu. Hosté mohli přesto hned po rozehrání srovnat. Umístěnou Novákovu střelu brankář Šmejkal s obtížemi vyrazil a dobíhajícímu Hanzlíčkovi chyběl k míči jediný krok. 

V 82. minutě měl velkou šanci domácí Sláma, jehož technická střela šla ale těsně nad břevno. Tříbodový zisk tak definitivně gólem na 3:1 pojistil až v nastaveném čase Kuna, po jehož centrovaném trestném kopu prošel míč malým vápnem a skončil v síti toužimské branky. Další domácí zápas sehraje Union v neděli 9. června, kdy od 17 hodin hostí celek FK Nepomuk.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.06.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy