2002 – Cheb: Union porazil jen těsně Dolní Rychnov 2:1 (TV Západ)

V šestém kole krajského přeboru hostili fotbalisté chebského Unionu celek SK Dolní Rychnov. V dosavadním průběhu soutěže domácí ještě neokusili hořkost porážky a jednoznačným favoritem byli i v tomto duelu.

dezinfekce

V úvodní čtvrthodině zápasu se oba soupeři navzájem spíše oťukávali, ale poté začal tlak domácích postupně narůstat. V 17. minutě se po narážečce s Kunou objevil před gólmanem Rychnova Dočekal, ale výborný Pártl jeho střelu kryl. O čtyři minuty později střílel po chybě hostující obrany Jan Bauer jen těsně vedle. 

V minutě 24. se v šestnáctce pěkně uvolnil Čížek. Jeho střela ale pouze orazítkovala břevno rychnovské brány. Gólem neskončil ani samostatný nájezd Dočekala o deset minut později, a tak do kabin hráči odcházeli za bezbrankového stavu. 

Výrazná převaha domácích pokračovala i ve druhé půli. V 49. minutě vrátil Benkovský přetažený Hynkův centr před bránu, ale Švajnerova dorážka skončila opět pouze na břevně. 

Prvního gólu se tak 450 diváků dočkalo až o pět minut později. Čížek předložil před bránu míč úplně volnému Kunovi, pro kterého již problémem otevřít skóre. Tentýž hráč se mohl do listiny střelců opět zapsat hned o chvíli později. Jeho střelu po ideálním Čížkovu uvolnění ale brankář Pártl se štěstím kryl. 

Na 2:0 se tak domácím podařilo zvýšit až v minutě 60. Hostující Kříž zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu Kuna s přehledem proměnil. Již o tři minuty později to ale bylo opět pouze o jednu branku.  Centrovaný trestný kop Jílka lízl hlavou Kříž a gólman Šmejkal již na míč nedosáhl. 

V následujících minutách viděli diváci festival neproměněných šancí domácích hráčů. V 69. minutě uvolnil Dočekal Kunu, ale jeho střela skončila na tyči. O čtvrthodinu později vytlačil hostující gólman Pártl Hynkovu střelu z 25 metrů nad břevno a úspěšný nebyl ani Kuna o čtyři minuty později. 

Když pak Dočekal již v nastaveném čase netrefil ve vyložené šanci bránu, skončil zápas pouze nejtěsnějším vítězstvím domácích v poměru 2:1. 

Další domácí zápas hraje Union v neděli 29. září, kdy od 16:30 hostí béčko karlovarských Buldoků. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.09.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy