2002 – Cheb: Zvažuje se omezení otevírací doby restaurací (TV Západ)

Omezit provozní dobu restaurací, heren a podobných zařízení chce v krátké době také radnice v Chebu. Toto opatření by se ale nemělo týkat celého města ale pouze neproblematičtějšího Kasárního náměstí a okolních ulic, tedy například Kamenné, Cechovní, Kollárovy či Smetanovy.

dezinfekce

Obyvatelé této lokality si radnici již v minulosti opakovaně stěžovali na nesnesitelný noční hluk z řady zdejších provozoven, především heren. 

"Víte o tom, že jsme se dlouho zdráhali jít na takovéto tvrdé opatření. Je to určitý zásah i do podnikatelských aktivit. My ještě ověřujeme jaké mají provozní doby jednotlivé provozovny. Většina jich má ale stejně do 22 hodin. A tam, kde jsou ty problémy, tak to jsou právě v těch částech tam, kde jsou ty herny. Tam, kde mají zázemí ty problémové osoby. A cílem je toto zázemí jim zrušit," popsal hlavní důvod problémů starosta Chebu Václav Jakl. 

Rada města proto doporučí Zastupitelstvu ke schválení novou vyhlášku, která má v této oblasti omezit otevírací dobu všech provozoven bez výjimky nejpozději do 22 hodin. Sankcí za její porušení by přitom mohla být až dvoumilionová pokuta, při opakování pak i úplné uzavření provozovny. 

"Tam nejde rozlišit, jestli to je herna nebo restaurace, ono to svým charakterem je velmi podobné. Některá herna podává nápoje a v některé hospodě je hrací automat, takže takto to nejde nijak rozlišit. Takže to postihne ta restaurační zařízení všechna v této lokalitě," dodal Jakl. 

Novou vyhlášku projedná chebské Zastupitelstvo již na svém nejbližším zasedání 5. srpna a v případě schválení by pak měla začít zhruba od poloviny září. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy