2002 – Cheb: Sobotní trhy v horní části náměstí mají pokračovat (TV Západ)

Pravidelné sobotní trhy v horní části chebského náměstí se nakonec možná přeci jenom budou opět konat. Městská Rada totiž na základě petice sepsané podnikateli, kteří mají na náměstí své provozovny a projevili obavu z možného vylidnění centra města, přehodnotila své předchozí rozhodnutí o ukončení pravidelných trhů.

dezinfekce

V současné době se tedy mohou do výběrového řízení začít hlásit zájemci o pronájem horní části náměstí, kteří ale nejprve musí složit dvacetitisícovou kauci. 

"Ta doba pronájmu by měla být do 31. prosince 2004," uvedl tajemník chebské radnice Václav Sýkora. 

Nový provozovatel, který bude muset městu za uspořádání jednoho trhu zaplatit částku 9 tisíc korun, bude ale omezen řadou podmínek stanovených chebskou radnicí. Maximálně 60 stánků bude muset mít jednotný charakter a navíc minimálně 25 % z prodejní plochy má být vyhrazeno pro tradiční tržní sortiment. Provozovatel musí také zajistit řádné označení prodejních míst a v rámci svých možností dohlížet na to, aby nebylo prodáváno zboží neznámého původu. Řada omezení se týká i samotného sortimentu na trzích nabízeného zboží.

"Na trzích nebude prodáváno následující zboží: lihoviny s výjimkou lihovin rozlévaných a prodávaných ve stáncích s občerstvením, cigarety, tabákové výrobky, hudební nosiče, elektrospotřebiče, elektronika, pyrotechnické výrobky," vyjmenoval Sýkora. 

Pokud vše půjde bez komplikací, tak by měl být vítěz výběrového řízení znám v průběhu srpna a poté bude moci začít s pořádáním pravidelných sobotních trhů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy