2002 – Cheb: Řidiči dostávali od dětí ovoce (TV Západ)

Jablka za ukázněnost a citrony jako výraz pokárání rozdávali motoristům 24. května za asistence dopravních policistů žáci chebské Zvláštní školy. Místem konání netradiční bezpečnostně-preventivní akce, kdy pokuty byly nahrazeny ovocnými plody, bylo Náměstí Balthasara Neumanna, v jehož okolí se nachází několik škol.

dezinfekce

Policisté zde během 1,5 hodiny zkontrolovali zhruba 8 desítek řidičů, přičemž důraz byl kladen především na dodržování předepsané rychlosti. 

"Vzorní řidiči dostali od žáků 34 jablíček, jiným předali 34 citrónů," přiblížila výsledky akce tisková mluvčí chebských policistů Martina Hrušková.  

Pokud ale neukáznění řidiči předpisy porušili příliš očividným způsobem, například výrazně překročili povolenou rychlost, dočkali se kromě kyselého plodu a zamračeného obrázku z rukou školáků, také finanční pokuty od policistů. 

"Nejvyšší rychlost byla 85 kilometrů v hodině a jeden řidič požil před jízdou alkohol," dodala Hrušková. 

Bezpečnostně-preventivní akce Jablko nebo citron, která se v Chebu uskutečnila již podruhé, má celorepublikový charakter a její vyhlašovatel, Ministerstvo vnitra s jejím konáním počítá i v příštích letech. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.06.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy