2002 – Cheb: Házenkářky nestačily na Slávistky až v samém závěru (TV Západ)

Ve čtvrtém utkání mezinárodní Interligy hostily chebské házenkářky pražskou Slávii. Přestože soupeřky, loňské mistryně České republiky, byly jasnými favoritkami, chtěli domácí v soutěži poprvé bodovat.

dezinfekce

V první půli byla na palubovce k vidění naprosto vyrovnaná partie. Až do 20. minuty se ani jednomu z týmů nepodařilo soupeřkám utéci na rozdíl více než jediné branky. Slávistky šly sice potom do dvoubrankového vedení, ale domácí hráčky zabojovaly a v minutě 28. po brejku Evy Frouzové strhly vedení opět na svou stranu. 

V závěrečné dvouminutovce se už střelecky dokázaly prosadit pouze hostující házenkářky, poločasový stav 12:13 byl pro Lokomotivu přesto velice nadějný. 

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli. Na precizní hru slávistek odpovídaly domácí bojovností. Střelecky se dařilo zejména Heřmánkové, Frajzlerové a Wünschové, řadu dobrých zákroků pak předvedla brankářka Balážová. 

Až do 15. minuty se oba týmy pravidelně střídaly ve vedení. Zkušenější hostující hráčky pak ale využily několika technických chyb domácích a v 18. minutě šly poprvé v utkání do trojbrankového vedení. Na nepříznivý vývoj zareagoval trenér Lokomotivy Moulis time-outem. Po návratu na palubovku sice nejprve Humlová neproměnila sedmičku, ale díky následným trefám Wünschové a Klierové to ve 23. minutě bylo opět pouze o gól. To však bylo ze strany domácích maximum. 

Za dvě minuty vedly slávistky po brance reprezentantky Válové opět o tři a v poslední pětiminutovce si již vítězství nenechaly vzít. Po závěrečném klaksonu tak svítil na tabuli konečný výsledek 23:26. 

Další domácí Interligový zápas sehrají chebské házenkářky v sobotu 5. října, kdy od 17. hodin hostí Duslo Šaľa. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy