2002 – Cheb: Fotbalisté Unionu rozstříleli Novou Roli 10:0 (TV Západ)

Ve druhém kole karlovarského krajského přeboru hostili fotbalisté chebského Unionu tým Nové Role. Po úvodním vítězství v Aši byli jasnými favority i v tomto letošním premiérovém domácím zápase.

dezinfekce

Hráči Unionu na hřišti od úvodního hvizdu rozhodčího Kutila jednoznačně dominovali a hosty za celý zápas nepustili do jediné vážnější šance. 

Již ve druhém minutě Dočekal pěkně vysunul Tomáše Bauera a ten tvrdou střelou z úhlu otevřel skóre. O sedm minut později zahájil své střelecké galapředstavení David Kuna, který pohodlně pronikl hostující obranou, obešel i brankáře Kovinského a do prázdné brány zvýšil na 2:0. V minutě 13. hostující gólman pouze vyrazil tvrdou Čížkovu střelu a pro Dočekala nebyl žádný problém dopravit míč do sítě. 

Po čtvrthodině hry dostal Kuna ideální přihrávku do šestnáctky a zvýšil již na 4:0. Další rána pro hostující celek přišla ve 20. minutě. Obránce Krupička si v ní natáhl stehenní sval a jelikož Nová Role do Chebu přijela pouze s 11 hráči, zbytek zápasu musela dohrávat oslabena o jednoho muže. 

Ve 26. minutě se před hostujícím brankářem objevil opět Kuna a po povedené kličce skóroval z úhlu do prázdné brány. Hned o minutu později šel tentýž hráč důrazně za míčem a technickou střelou k tyči završil poločasové skóre na 6:0.

Střelecké hody pokračovaly i ve druhé půli. V 57. minutě našel Dočekal v šestnáctce úplně volného Čížka, který se neukvapil a umístěnou střelou zvýšil na 7:0. V minutě 65. pak skóroval nechytatelnou střelou z 20 metrů sám Dočekal. 

Čtvrt hodinu před koncem utkání utekl hostující obraně Jan Bauer a střelou podél vyběhnuvšího Kovinského skóroval podeváté. Od této chvíle se pětistovka spokojených diváků dožadovala symbolické desítky. Jejich přání vyslyšel v 80. minutě svojí pátou trefou v zápase David Kuna, který tak účet utkání uzavřel na rekordním skóre 10:0.

"Spokojenost je veliká, já jsem rád, že se nám to podařilo, že to byl náš záměr rozhodnout utkání hned v začátku. Tam bych řekl, že jsme toho soupeře dostali na kolena, protože myslím si, že kdyby se nevyvinul zápas pod naší taktovkou, že do 15. minuty bylo 3:0, takže bychom třeba tolik gólů ani nedali," komentoval zápas trenér Unionu Cheb Jindřich Dejmal. 

"Všechny zápasy ale asi nebudou takhle jednoduché. Viděl jste tam i nějaké chyby?" zeptal se redaktor. 

"Viděl jsem samozřejmě chyby. Hlavně jsem viděl chyby při rozehrávce dozadu, protože i ten obránce je součást hry. Směrem dopředu musí přesně přihrát. A hlavně jsme nehráli jednoduše, dostávali jsme se do komplikovaných situací, kdy soupeř, kdyby už nerezignoval, tak nás mohl klidně i potrestat," zmínil nedostatky ve hře domácích Dejmal. 

Příští domácí zápas sehraje Union v neděli 1. září, kdy od 17 hodin hostí v chebském derby konkurenční FC.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy