2002 – Cheb: Domácí házenkářky zdecimovaly Střešovice (TV Západ)

V posledním utkání loňského roku hostily chebské házenkářky celek Tatranu Střešovice. Po vítězství nad vysoce favorizovanou Olomoucí chtěly potvrdit stoupající formu i v tomto duelu s relativně slabším soupeřem.

dezinfekce

Utkání začalo, kvůli pozdnímu příjezdu rozhodcovské dvojice, se čtyřicetiminutovým zpožděním, v jehož důsledku hlediště opustila zhruba třetina diváků. Zbylým dvěma stovkám fanouškům se ale trpělivost vyplatila. 

Domácím hráčkám se od úvodního hvizdu dařila útočná kombinace a již po čtyřech minutách vedly 4:0. Hostující házenkářky nedokázaly v této fázi utkání překonat dobře chytající brankářku Proškovou ani z těch nejvyloženějších šancí. A tak v osmé minutě zvýšila Kovačíková po krásné spolupráci s Humlovou již na 7:1. 

Domácí hráčky na palubovce kralovaly i v následujících minutách a po gólu Brejchové vedly dokonce osmibrankovým rozdílem 12:4. Pak ale přišel nepochopitelný výpadek a hráčky Střešovic začaly náskok Casina postupně stahovat. 

Sedm minut před koncem poločasu si vzal za stavu 12:8 domácí trenér Moulis time-out, ale ani ten jeho svěřenkyně neprobudil. 

V 25. minutě sice Kovačíková ukončila šestiminutové čekání domácích na gól, jenže Střešovice vzápětí brankově odpověděly. Střelecká nemohoucnost hráček Casina vyvrcholila v poslední minutě první půle. Nožičková nejprve neproměnila sedmičku a v závěrečných sekundách pak Pilmajerová trefila v jasné pozici pouze tyč a při souboji o odražený míč se navíc zranila Kovačíková. Při odchodu do kabin tak svítil na tabuli stav 13:10. 

Účet druhého poločasu otevřela po pěkné kombinační akci domácí Kovačíková, která si ze srážky s protihráčkou naštěstí odnesla pouze drobnou tržnou ránu na hlavě. Tato branka vnesla do hry domácích potřebný klid a Casino začalo vedení opět postupně zvyšovat. 

Deset minut před koncem utkání vedly chebské házenkářky po gólu Nožičkové již 23:16 a následky time-out trenéra Střešovic byl již pouze pověstným chytáním se stébla trávy. Domácí hráčky totiž držely otěže zápasu pevně ve svých rukách a diváci se tři minuty před koncem, kdy Nožičková zvýšila na 29:19, začali dožadovat jubilejní 30. branky. Jejich přání vyslyšela v poslední minutě svým prvním gólem v utkání Špiříková, která se o minutu později postarala i o poslední střelecký zápis tohoto duelu a upravila tak stav utkání na konečných 31:20.

"Úplně skvělý začátek, to byla radost pohledět. A potom je škoda toho výpadku, protože samozřejmě ony potom holky znervózní a koneckonců vždy je trenér rád, když se zvítězí co největším rozdílem," komentoval utkání domácí trenér Miloslav Moulis. 

"Ale zdá se, že po tom vítězství nad Olomoucí už se do týmu vrátila pohoda, že by se to mohlo zlomit," přidal otázku redaktor. 

"Já myslím, že jo. Vypadalo to, jak dnes, tak i Olomouc, si myslím, že to byly z naší stránky poměrně dobře odehrané zápasy. Olomouc zcela jistě, ale i dnes. Samozřejmě ono vždy se soupeřem roste výkon, ale myslím, že i dnes to bylo dobře odehrané," pochválil svěřenkyně trenér. 

Domácímu publiku se chebské házenkářky poprvé v tomto roce představí v sobotu 12. ledna, kdy od 17. hodin hostí tým pražské Slavie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy