2002 – Cheb: Den otevřených dveří muzea využily stovky lidí (TV Západ)

Bohatý program nabídlo v sobotu 18. května veřejnosti v rámci tradičního Dne otevřených dveří chebské muzeum. Možnosti nechat se studenty zdejšího gymnázia v dobových kostýmech zdarma provést všemi expozicemi muzea využilo zhruba sedm stovek návštěvníků.

dezinfekce

"Dnešní Den otevřených dveří je muzeem pořádán v rámci oslav Mezinárodního dne muzeí, který připadá na 18. května,"  uvedla pracovnice chebského muzea Iva Votroubková. 

Hlavním bodem programu byl 2. ročník knižního Minitrhu regionální literatury jehož součástí byla například improvizovaná knihařská dílna Libora Michaláka, kde se veřejnost mohla seznámit s tím, jak vznikají miniaturní knižní vazby nebo také premiérově Salon regionálních autorů. 

V rámci minitrhu nabídlo návštěvníkům muzea k zakoupení své publikace, mezi nimiž nechyběl ani nový sborník chebského muzea, dvanáct regionálních nakladatelů. 

"Jsou v podstatě regionální, ale region myslíme širší region Západní Čechy, takže nejdále jsou tady třeba z Ostrova, z Horní Břízy, ale i tady zdejší chebská Galerie, samozřejmě chebské muzeum, které má nejrozsáhlejší stánek," popsala knihovnice chebského muzea Irena Michaláková. 

Program Dne otevřených dveří chebského muzea byl doplněn řadou doprovodných kulturních akcí, mezi které patřilo například vzpomínkové povídání o spisovateli Františku Nepilovi v podání dvorních vydavatelů jeho knih, manželů Hákových nebo představení nové vzpomínkové knihy na herce a komika Jiřího Wimmera, kterou napsala jeho manželka Jitka. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy