2001 – Starý Hrozňatov: Výstavba cyklostezky vyšla na 1,7 milionu (TV Západ)

V pátek 20. července byla slavnostně otevřena nová cyklostezka spojující Starý Hrozňatov s nedalekou bavorskou obcí Hatzenreuth. Cyklostezka vede po trase historické poutní cesty k hrozňatovské Loretě, která dlouhá desetiletí pustla. Teprve v posledních letech se začalo pracovat na jejím oživení.

dezinfekce

„Otevření cyklostezky má velký význam především proto, že tyto malé hraniční přechody umožňují lidem z obou stran hranice se bez problémů setkávat, navštěvovat a komunikovat spolu,“ uvedl starosta Waldsassenu Herbert Hahn.

Část cesty na české straně dlouhou zhruba 600 m lemuje již od loňského roku alej 700 nově vysázených jeřábů. V průběhu letošního roku pak byla původní polní cesta vyasfaltována, takže od nynějška ji mohou využívat i cykloturisté. Budování cyklostezky ale ještě není u konce. V rámci druhé etapy se počítá s jejím protažením až do Starého Hrozňatova. 

„Ta se letos nepodařila proto, že jsou tam nevyjasněné majetkové poměry. Je to nejproblematičtější kousek z obce přímo do Hrozňatova, kde je to kamenité k té signálce. To by se mělo udělat v příštím roce,“ sdělil starosta města Václav Jakl. 

Výstavba první etapy cyklostezky Starý Hrozňatov – Hatzenreuth přišla na více než 1 milion 700 tisíc korun a byla plně hrazena z rozpočtu města Cheb.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy