2001 – Sokolov: Tradiční fotbalový zápas skončil vítězstvím ODS (TV Západ)

Poslední květnový den se v areálu sokolovského Baníku uskutečnil již 6. ročník tradičního fotbalového zápasu mezi týmy místní radnice a ODS, v jejichž sestavách se objevila celá řada známých tváří. K mužstvu občanských demokratů vedených starostou města Karlem Jakobcem mj. nastoupili také jeho kolegové z nedalekého Nejdku a Habartova. Jedenáctku radnice, jejichž kapitánem byl místostarosta Jaromír Dvořák, pak posílil bývalý sokolovský starosta Karel Černík.

dezinfekce

Z předchozích pěti ročníků měla výrazně lepší bilanci sokolovská radnice, které se podařilo 3x zvítězit a jednou uhrát remízu. Také do tohoto zápasu vstoupili její hráči lépe a brzy se gólem Jiřího Korbela ujali vedení. 

Přestože kromě drobných technických nedostatků znepříjemňoval fotbalistům obou týmů hru silný nárazový vítr, diváci pak viděli řadu vyložených šancí, z nichž ale ani jedna neskončila gólem a tak do kabin odcházeli reprezentanti radnice s nejtěsnějším vedením 1:0.

Ve druhé půli se ale obraz hry radikálně změnil. Tým ODS si vytvořil velký tlak, ale k vyrovnání mu nakonec dopomohla velká porce štěstí. Po rohu nejdeckého starosty Luďka Sequense si totiž míč do vlastní brány nešťastně srazil jeden z obránců radnice. Občanští demokraté po této šťastné trefě ovládli hru a díky dvěma brankám Pavla Zigala a jedné Jana Machálka se jim povedl dokonalý zvrat ve vývoji zápasu. Konečným vítězstvím 4:1 mužstvo ODS alespoň částečně odčinilo loňskou krutou prohru 2:7. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy