2001 – Sokolov: Přestavba hotelu Ohře se prodraží (TV Západ)

Přestavba bývalého sokolovského hotelu Ohře na byty si s největší pravděpodobností vyžádá vyšší náklady než se původně očekávalo. V rekonstruované budově se totiž objevily některé nedostatky, se kterými projekt nepočítal.

dezinfekce

„V případě Ohře, jak na zastupitelstvu bylo ve zprávě kontrolního výboru uvedeno, vícepráce v tuto chvíli činí přibližně 3,8 % z celkové ceny, což je poměrně dost,“ uvedl starosta města Karel Jakobec. 

Sokolovská radnice počítala s tím, že přestavba hotelu Ohře přijde zhruba na 64 milionů korun. Předpokládané náklady budou muset ale nyní být navýšeny o další více než dva miliony. 

„Vícepráce vyplynuly z odkrývání starých konstrukcí, především z podhledů, kde armatura nosníků je již v tak špatném stavu, že bude třeba vyměňovat v podstatě víc částí než jsme předpokládali. Rovněž tak omítky jsou v podstatně horším stavu. Zachovat dvě třetiny omítek tak, jak bylo plánováno v projektu, s největší pravděpodobností nelze,“ vysvětlil starosta. 

Město ale na druhou stranu doufá, že k určitému snížení nákladů, a to v řádu set tisíc korun dojde při budování podkrovní nástavby objektu. Městská Rada přesto rozhodla o tom, že pravidelných kontrolních dnů se na stavbě budou zúčastňovat také její zástupci, aby došlo k minimalizaci dalších dodatečných nákladů.

„Řekl bych, že převážná většina víceprací vyplynula z nedostatku projektu než ze samotné činnosti stavební firmy,“ dodal Jakobec.

Rekonstrukce bývalého hotelu by měla být ukončena na jaře příštího roku. V přízemí budovy se budou nacházet lékařské ordinace a ve vyšších patrech pak necelá padesátka bytů, které budou novým nájemníkům přidělovány formou veřejné soutěže.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy