2001 – Sokolov: Policie varuje před zloději jízdních kol (TV Západ)

S blížícím se začátkem jara varují sokolovští policisté majitele jízdních kol, především pak horských, před zvýšeným zájmem ze strany zlodějů. Lidé by proto měli častěji kontrolovat svá kola uložená na balkonech či ve sklepních prostorách a zamyslet se také nad zabezpečením samotného kola. Vhodnou formou prevence může být také zapsání kola do evidence na sokolovském obvodním oddělení policie, které může zvýšit naději na jeho nalezení po případném odcizení.

dezinfekce

„Pro majitele jízdních kol by mělo být varování, že v loňském roce na okrese Sokolov bylo odcizeno 123 kol, jejichž hodnota byla vyčíslena přes jeden milion korun,“ sdělila tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová.   

Jestliže majitelé ukládají své jízdní kolo ve společných prostorách domu, měli by dbát především na stálé uzamčení vstupních dveří do objektu i společných prostor. Podceňovat by se samozřejmě nemělo ani zajištění oken. Pro zabezpečení samotného kola se jako ideální jeví společné bezpečnostní stojany, jejichž některé typy si můžete prohlédnout ve Středisku prevence kriminality na sokolovské radnici. Obdobné zásady je potřeba také uplatňovat i při ukládání na balkonech či ve sklepních kójích. 

„Čím více připravíme překážek pro pachatele krádeží, tím je spíše odradíme od úmyslu, aby odcizili právě náš majetek,“ uvedla dále Kašparová. 

Pachatel, který musí většinou pracovat rychle a pod stresem, že bude přistižen při činu, vždy zvolí snadnější přístupovou cestu. Raději si pro svůj lup vybere nezabezpečené jízdní kolo. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy