2001 – Sokolov: Pohár starosty ve futsalu vyhrál Schwandorf (TV Západ)

V sobotu 24. února se v sokolovské sportovní hale uskutečnil 2. ročník Krušnohorského poháru ve futsalu. Turnaje se zúčastnilo 6 mužstev složených z úředníků a komunálních politiků radnic Karlovarského kraje a partnerských měst ze sousedního Německa.

dezinfekce

V základní části turnaje byly týmy rozděleny do dvou tříčlenných skupin, ve kterých se nejvíce dařilo zástupcům obou partnerských měst Sokolova, tedy hráčům Schwandorfu a Saalfeldu. První dvě družstva z každé skupiny se pak křížem střetla o postup do finále.

Bojům o medaile ale ještě předcházel zápas o konečné páté místo, v němž se utkaly poslední týmy z obou skupin. V tomto duelu se nakonec radovalo mužstvo hostitelské radnice, které po vítězství 3:1 přenechalo Černého Petra zástupcům Chebu. 

V domácím dresu se několika dobrými zákroky v brance blýskl současný starosta Karel Jakobec. Jeho předchůdce Karel Černík zase předvedl dobrou mušku a dvěma góly tento zápas prakticky rozhodl. 

V boji poražených semifinalistů o třetí místo se střetlo družstvo karlovarského magistrátu, v jehož dresu se např. objevil náměstek primátora Petr Keřka, s týmem německého Saalfeldu. Po vítězství 8:4 si nakonec bronzové medaile odnesli reprezentanti krajského města. 

Do závěrečného finále se probojoval loňský vítěz Nejdek v čele se starostou Luďkem Sequensem a tým bavorského Schwandorfu. V zápase se hned od začátku jasně projevil nižší věkový průměr německého mužstva, které jednoznačně zvítězilo 9:2 a při své premiérové účasti v turnaji tak získal Pohár starosty města Sokolov.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy