2001 – Sokolov: Parkové úpravy i parkovací místa chystá město (TV Západ)

Sokolovská Rada města na svém zasedání projednala plán dalšího rozšiřování parkových ploch. Jedná se sice o dlouhodobý projekt, ale již v příštím roce by se mělo přistoupit k další výsadbě okrasných dřevin v Zámeckém parku a také k provedení parkových úprav kolem budované vyhlídkové věže na Hardu. Zamýšlený park by potom mohli využívat rovněž pacienti z nedaleké nemocnice, do jejíhož vlastnictví tyto pozemky prozatím spadají. A tak musí nejdříve dojít k převodu na město.

dezinfekce

„Tam je ten majetek nemocnice. Je domluvena jakási kompenzace, protože tento majetek bychom chtěli získat, a to pokud možno „za děkuji“ od ministerstva s tím, že bychom zase nějakým jiným způsobem podpořili nemocnici,“ řekl místostarosta Lubomír Novotný. 

Rada zároveň projednala podobnou dlouhodobou koncepci týkající se rozšiřování parkovacích ploch, která obsahuje seznam přibližně dvaceti míst ve městě vhodných pro vybudování parkovišť.

„Samozřejmě všechna parkoviště v jednom roce nebudou, protože na to není. Jsou tam první čtyři věci, které by se snad měly stihnout v příštím roce,“ řekl dále Novotný.  

V Sokolově by tak v příštím roce mělo vzniknout řádově 50 nových parkovacích míst, a to především v lokalitě Nového náměstí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy