2001 – Sokolov: Objekt Alfy má zrekonstruované přízemí a nový plot (TV Západ)

Investicí ve výši téměř dvou milionů korun zrekonstruovala sokolovská radnice přízemí objektu kina Alfa, kde vznikl víceúčelový sál s kapacitou zhruba 180 míst. Původně se počítalo s výrazně nižšími náklady, ale v průběhu se ukázalo, že budova je v podstatně horším technickém stavu, než se očekávalo.

dezinfekce

Součástí rekonstrukce byla vedle nutných stavebních úprav, jako například vybudování nových podlah, stropních podhledů, sociálního zařízení či výměny oken, také generální oprava elektroinstalace a vytápění. Například ale investice do nového systému vytápění, který vyšel na více než 300 tisíc korun, by se měla díky úsporám ve výši minimálně 30 % oproti původnímu stavu v relativně krátké době vrátit. 

"Protože zatím to bylo tak, že na jednom systému vytápění byla klimatizace, vytápění azylového domu pro děti a matky, Alfy, restaurace a toto všechno se topilo tak, aby to vyhovovalo tomu azylovému domu, protože nebyla jiná možnost. V současné době jsou ty větve odděleny, každá má svou regulaci, takže prostor, který se momentálně nepoužívá, bude jen temperován a jen v době používání vytápěn," vysvětlil přínos nového systému místostarosta Lubomír Novotný. 

V průběhu rekonstrukce, která byla zahájena v průběhu září letošního roku, rozhodli sokolovští Zastupitelé o tom, že kolem objektu kina Alfa bude postaven plot. Hlavním důvodem k tomuto kroku bylo neustávající řádění vandalů z nechvalně proslulé okolní čtvrti, kteří každoročně na budově napáchali statisícové škody. 

"Ročně se do údržby vnějšího pláště budovy vkládalo zhruba 250 tisíc, ale to nebylo tak, že by se všechno opravilo, ale vždy to, co už bylo příliš strašné, tak to se opravovalo. A ten prot nás stál, pravda, pět set tisíc, ale to je vlastně náklad, který se nám za dva roky vrátí," komentoval investici Novotný. 

Zrekonstruované přízemí objektu, které je nyní už bezbariérové, by kromě loutkářského souboru, měly využívat také místní organizace k pořádání nejrůznějších akcí. Městský dům kultury, který je správcem budovy, počítá se tím, že by sazba za pronájem na jedno odpoledne a večer měla dosáhnout zhruba dvou tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy