2001 – Sokolov: Množí se krádeže mobilů (TV Západ)

Zvýšený zájem zlodějů o mobilní telefony zaznamenali v poslední době sokolovští policisté. Od počátku letošního roku bylo v okrese Sokolov odcizeno již bezmála 400 přístrojů. Svým lehkomyslným chováním ale často nahrávají pachatelům krádeží sami majitelé mobilů.

dezinfekce

"Navíc nutno přiznat, že objasněnost těchto případů je velmi mizivá," varovala mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Předejít krádeži telefonu přitom není nijak složité. Majitelé mobilů by především měli nosit přístroj vždy tak, aby nad ním měli stálou kontrolu, tedy nikdy ho nenechávat volně odložený například na stole v restaruaci či na palubní desce automobilu. Ke krádežím mobilů dochází tradičně nejčastěji v restauracích, ale v poslední době policisté zaznamenalil také podstatný nárůst počtu odcizených telefonů ve školských zařízeních. 

Studenti a žáci základních škol totiž často nechávají přístroj volně položený ve školní lavici, neuzamčené šatně či odloženém batohu. Navíc se řada z nich ráda pochlubí tím, že jsou majiteli kvalitního telefonu, což pachatelům krádeží značně usnadňuje jejich "práci". 

"Například 3. prosince jsme šetřili oznámení o zcizení tří mobilních telefonů, kdy telefony majitelé volně odložené ve školních lavicích a při tanečních kurzech volně odložený telefon v šatně," přiblížila některé případy Kašparová. 

Pokud přesto všechna preventivní opatření selžou a dojde k odcizení telefonu, měl by jeho majitel okamžitě informační centrum svého operátora a požádat o zablokování sim karty, případně i vlastního přístroje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy