2001 – Sokolov: Město zavádí nové pravidlo pro nájemce bytů (TV Západ)

V jednom dílčím, ale podstatném bodě, bude s největším pravděpodobností upraven současným systém přidělování obecních bytů v Sokolově. Do této doby museli žadatelé o přidělení bytu v naprosté většině případů přistoupit na placení trojnásobku základního regulovaného nájemného.

dezinfekce

Radní ale nyní Zastupitelstvu navrhují udělat výjimku u těch žadatelů, kteří chtějí uvolnit stávající nájemní byt, a ten se zároveň nachází v domě, v němž jsou bytové jednotky určeny k volnému prodeji. V tomto případě by žadateli bylo stanoveno nájemné v té výši, kterou platí ve stávajícím obecním bytě, tedy většinou základní. 

"Pokud někdo bude bydlet na "Čapkárně", barák je k prodeji a bude chtít byt na náměstí Budovatelů, kde dáváme trojnásobek, tak pokud uvolní tamten, který my prodáme za 200 tisíc, tak ho tam pustíme za základní nájemné," uvedl příklad starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Hlavním důvodem, který vedl Radu města k navržení této změny, by měl být její finanční přínos pro městskou pokladnu. 

"Je spíše s podivem, že toto pravidlo zatím nepoužíváme, protože je to určitě výhodné pro město," dodal Jakobec. 

Město Sokolov v současné době vlastní, v porovnání s dřívějšími zhruba 6 tisíci již pouhé necelé dvě tisícovky bytů, a to především na sídlišti Vítězná a v lokalitě náměstí Budovatelů. Záměrem vedení radnice je tento počet ještě snížit přibližně na tisíc až 1500 bytových jednotek, což se ale do konce tohoto volebního období již nestihne. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy