2001 – Sokolov: Město řešilo převzetí penzionu pro důchodce (TV Západ)

Sokolovská městská Rada se na svém posledním zasedání shodla na tom, že město nebude usilovat o převzetí penzionu pro důchodce, který se nachází v dolní části Starého náměstí. Provozování penzionu v současnosti spadá do kompetence Okresního úřadu, ale v blízké době přejde pod nově vzniklý kraj. V souvislosti s tím ale panuje obava, že Krajský úřad se bude chtít provozování tohoto zařízení nejspíše zbavit.

dezinfekce

„Tato situace určitě nastane. Kraj se samozřejmě bude zbavovat všeho, co mu přináší nějaké náklady. Bude hledat cesty. Možná to bude zákonem, delimitacemi a městu nic jiného nezbude,“ uvedl starosta Karel Jakobec. 

Roční provoz penzionu, v němž se nachází 80 garsoniér a 24 bytů 1+1, stojí v současnosti téměř dva miliony korun. Jeho převzetí by proto pro sokolovskou radnici představovalo značnou finanční zátěž. 

„A jedině v případě, že by jinak nebyla péče o tyto občany zajištěna, potom by bylo město nuceno to převzít,“ doplnil místostarosta Lubomír Novotný. 

V případě, že by se penzion nakonec skutečně dostal do správy města, uvažovala by radnice v dlouhodobějším horizontu nejspíše o jeho přeměně na dům s pečovatelskou službou. V případě, že by poptávku stačila pokrýt ostatní zařízení pro seniory, která se ve městě nacházejí, by zde dokonce mohly být vybudovány malometrážní byty pro mladé rodiny. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.04.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy