2001 – Sokolov: Hledají se finance na zvýšení mezd zaměstnanců (TV Západ)

Na základě nařízení vlády musí všechny radnice zvýšit od počátku letošního roku tarifní mzdy svých zaměstnanců o 25 %. Sokolovská radnice, podobně jako většina ostatních, však na tak vysoké navýšení momentálně nemá peníze.

dezinfekce

Nařízení o navýšení mezd totiž přišlo až po schválení rozpočtu města, který počítá se zvýšením mzdových nákladů pouze o 4,5 %. Aby mohlo být nařízení vlády naplněno, bude muset v průběhu 1. čtvrtletí dojít k podstatnému snížení osobních ohodnocení jednotlivých úředníků. 

„Ke konci 1. čtvrtletí zastupitelstvo rozhodne, o kolik celkový objem prostředků bude navýšen. Doporučení Rady je mezi 10 až 15 %,“ uvedl místostarosta Karel Jakobec. 

Jelikož uvedené tarifní navýšení mezd představuje pro celý rok téměř 4 miliony korun navíc, bude potřeba zkrátit některé další výdaje městského rozpočtu. Vedení radnice také vadí skutečnost, že provizorní snížení osobních ohodnocení zaměstnanců může být ve svém důsledku demotivující. 

„Těm, co mají osobní ohodnocení vysoké, bude sníženo a ti, co nemají žádné, se zvedne plat o 25 %. V podstatě se ta diferenciace srovná,“ dodal místostarosta. 

Na závěr dodejme, že sokolovský úřad v současné době zaměstnává více než 80 pracovníků a průměrný měsíční hrubý plat za loňský rok dosáhl výše 13.100 korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy