2001 – Sokolov: Gymnázium bude mít novou sportovní halu (TV Západ)

Sokolovští zastupitelé na svém posledním zasedání odsouhlasili poskytnutí finančního příspěvku ve výši 1,5 milionu korun pro místní gymnázium na výstavbu sportovní haly. V předešlých třech letech město gymnáziu věnovalo dalších 6,5 milionu a pozemky pro výstavbu. Takže nyní již radnice splnila závazek svého bývalého vedení, že vybudování nové tělocvičny podpoří částkou 10 milionů korun.

dezinfekce

„Částku podstatně vyšší než dva miliony, které z celkových deseti slíbilo, vyřídilo tím, že poskytlo pozemky pro gymnázium již při začátku výstavby,“ potvrdil místostarosta Lubomír Novotný. 

Vybudování víceúčelové haly by po navýšení původního rozpočtu nakonec mělo stát přibližně 56 milionů. Hlavním investorem stavby je stát prostřednictvím školského úřadu.

„Podle informací, které jsme zatím dostali, tak by v září měla být otevřena - od začátku školního roku,“ dodal místostarosta.

Sportovní hala ale nebude po svém otevření sloužit pouze žákům školy. Díky změně projektu a následnému navýšení nákladů došlo v průběhu výstavby k podstatnému zvednutí stropů, takže tělocvična nyní splňuje parametry pro pořádání mezinárodních utkání v basketbalu i volejbalu.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy