2001 – Sokolov: Fotbalový turnaj vyhráli Romové z Chebu (TV Západ)

V sobotu 19. května se do Sokolova sjely romské fotbalové týmy z celého karlovarského regionu. Ve sportovním areálu místního Baníku se totiž uskutečnil druhý ročník turnaje v kopané Romák 2001.

dezinfekce

Turnaje se letos zúčastnily romské jedenáctky ze Sokolova, Chebu, Ostrova a Chodova, které se o celkové vítězství utkaly systémem každý s každým v zápasech na 2x30 minut. 

„Děláme to proto, aby lidé viděli, že si pomůžeme sami i bez cizí pomoci, bez města, že nepotřebujeme tu pomoc. Je to takový menší turnaj, není to větší. Chtěli bychom ale do budoucna s tím pokračovat dál,“ řekl organizátor turnaje Vojtěch Pačan. 

Přestože turnaji tentokrát počasí příliš nepřálo a hrálo se na podmáčeném terénu, diváci mohli zhlédnout šest opravdu kvalitních utkání, v nichž byla k vidění řada technických kousků často předváděných v plné rychlosti. Vítězem se nakonec stalo družstvo Chebu, které turnajem suverénně prošlo bez jediného zaváhání a obhájilo tak loňské prvenství. Na druhém místě skončil Ostrov před pořádajícím Sokolovem a čtvrté místo pak obsadili zástupci Chodova. 

„Chtěli bychom udělat takový mezinárodní turnaj Romů, tedy nejen, že Romové, ale i jiné menšiny, aby zde byly. Chtěl bych to do budoucna více rozšířit,“ prozradil Pačan. 

K tomu, aby se v příštím roce sjelo do Sokolova větší počet romských týmů či dokonce, aby se stal turnaj mezinárodním, bude ale zapotřebí pro turnaj získat peněžní podporu ze strany sponzorů či města. 

Letošní druhý ročník, k jehož konání přispěla sokolovská Správa sportovních zařízení zapůjčením hřiště za spíše symbolickou cenu, se podařilo místním Romům zorganizovat pouze z vlastních omezených finančních zdrojů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy