2001 – Sokolov: Dopravní hřiště vyšlo na 1,5 milionu (TV Západ)

V sobotu 8. září bylo v areálu sokolovského Domu dětí a mládeže slavnostně otevřeno dětské dopravní hřiště, které se tak stalo teprve třetím zařízením tohoto druhu v Karlovarském kraji. Na dopravním hřišti, o jehož vybudování se začalo uvažovat zhruba před dvěma lety, si od nynějška budou moci děti sokolovského regionu při jízdě na kole a koloběžkách vyzkoušet nejnovější modelové situace simulující dopravní provoz na silnicích.

dezinfekce

„Dopravní hřiště neslouží jen k pozitivnímu využití volného času, slouží i k tomu, aby se děti naučily základní věci, jak vůbec v silničním provozu přežít,“ sdělil vedoucí oddělení BESIP Karel Pospíšil. 

Samotná výstavba trvala zhruba dva měsíce a vyžádala si náklady ve výši 1,5 milionu korun. Dopravní hřiště bude díky svému umístění v areálu Domu dětí a mládeže zpřístupněno i v odpoledních hodinách, přestože základem jeho využití bude organizovaná dopravní výchova, pro níž již byli vyškoleni odborní pracovníci i zajištěny potřebné učební pomůcky včetně jízdních kol a koloběžek. 

„Je dohodnuto se všemi odpovědnými, tzn. se školskými úřady či s referáty školství Okresního úřadu, s městem a se školami a je zpracován harmonogram dopravní výchovy. Tzn., že jednotlivé třídy budou nastupovat tak, aby nebyly prostoje a to hřiště využité bylo,“ dodal Pospíšil. 

Součástí dopravního hřiště je také dětská horolezecká stěna, kterou zde instalovalo sokolovské středisko Prevence kriminality, jenž se do budoucna hodlá na stále populárnější adrenalinové sporty zaměřit podstatně více než doposud. 

Dalším krokem, který mají sokolovští preventisté v plánu, je vybudování podstatně větší horolezecké stěny, jež by se mohla na některém z vytypovaných míst objevit už v příštím roce.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy