2001 – Sokolov: Dokončuje se modernizace atletické dráhy (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhají dokončovací práce na atletickém oválu v areálu TJ Baník Sokolov. Zdejší čtyřstovka se jako první v Karlovarském kraji dočkala umělého polytanového povrchu. Zmodernizovaný stadion bude slavnostně otevřen 16. června při oslavě Dne dětí, kterou pořádá místní fotbalový klub.

dezinfekce

Součástí slavnostního programu budou atletické závody mládeže, štafeta politických osobností Karlovarského regionu na 4 x 400 metrů, mezinárodní fotbalový turnaj či bohatý kulturní program, v jehož rámci vystoupí např. skupiny Chinaski a Lunetic. 

Investorem rekonstrukce atletické dráhy bylo město Sokolov, kterému přispělo pětimilionovou dotací Ministerstvo pro místní rozvoj. 

„Celkové náklady se pohybují kolem 12 milionů korun,“ sdělil Ján Pari. 

Rekonstrukce šesti-dráhového oválu začala v září loňského roku. Po jejím dokončení bude atletický stadion splňovat parametry pro pořádání mezinárodních soutěží. 

„V současné době je v podstatě dráha hotová. Zbývá dodělat jen sektory – namalovat sektory a dráhu jako takovou,“ upřesnil Pari. 

Modernizace atletické dráhy by měla být ale pouze začátkem rozsáhlejšího projektu. Správa sportovních zařízení má již vypracovánu studii kompletní rekonstrukce celého areálu TJ Baník Sokolov. Její součástí by měla být např. oprava zimního stadionu, vybudování víceúčelové a tenisové haly či výstavba kryté 50m dráhy v půdní nástavbě malé tribuny. 

Realizace tohoto smělého záměru ale závisí na získání potřebných finančních prostředků např. z programu EU Phare. Náklady na celkovou rekonstrukci se totiž odhadují na 300 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy