2001 – Sokolov: Do města míří tuzemská šipkařská elita (TV Západ)

Na konci června tohoto roku se Sokolov stane na několik dnů baštou šipkařského sportu. V termínu od 20. do 24. června se zde totiž uskuteční šesté Mistrovství republiky v šipkách. Nad touto významnou sportovní událostí převzala záštitu místní radnice.

dezinfekce

„Mistrovství v šipkách je vlastně první Mistrovství republiky, které se vůbec koná. Domnívali jsme se, že to má určitou výhodu v tom, že město Sokolov se dostane do známosti. Je to i taková prestižní záležitost. Takže město nad tím převzalo patronát,“ sdělil místostarosta Lubomír Novotný. 

Mistrovství republiky, kterého se má podle předběžných odhadů zúčastnit přibližně 500 předních tuzemských hráčů, pořádá Česká asociace kompaktních sportů. Celá akce by se ale nemohla uskutečnit bez významné finanční podpory ze strany města. 

„Protože se bude pronajímat Hornický dům jako celek – v podstatě všechny prostory, což by reprezentovalo zhruba denní nájemné asi tak 50 tisíc korun. Takže tento příspěvek města na pět dní je řádově čtvrt milionu, a to není zanedbatelná částka. Jedná se ale o prestiž města,“ dodal místostarosta. 

Mistrovství republiky v šipkách se tedy odehraje v prostorách sokolovského Městského domu kultury. Ve středu 20. a ve čtvrtek 21. června se zde uskuteční soutěž družstev a turnaj pro příchozí hráče. Následující tři dny jsou pak vyhrazeny pro divácky nejatraktivnější soutěže jednotlivců a dvojic, kterých se zúčastní kompletní česká šipkařská elita. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy