2001 – Sokolov: Chystá se zatraktivnění městského koupaliště (TV Západ)

Otevření umělé vodní nádrže Michal, ležící v těsné blízkosti Sokolova, na místě bývalého lomu by mohlo přinést existenční problémy pro sokolovské městské koupaliště. V okolí nádrže, která by měla veřejnosti začít sloužit již v průběhu příštího roku, má totiž vzniknout rekreační zóna, jež by mohla přilákat více návštěvníků než městské koupaliště.

dezinfekce

Sokolovská radnice si ale myslí, že koupaliště je potřeba ve městě udržet a proto chce do zkvalitnění jeho služeb vložit nemalé investice. 

„Počítáme se zatraktivněním koupaliště, doplněním různého zařízení jako tobogán, skluzavky, rozšíření restaurace,“ vyjmenoval místostarosta Lubomír Novotný.  

Náklady na instalaci nových vodních atrakcí nejsou ale nikterak malé. Podle předběžných odhadů by mohly dosáhnout výše téměř 4 milionů korun. 

„Tuto část rekonstrukce či úpravy by město zafinancovalo s tím, že příslušným nájemcům se to zahrne do nájemného, protože jinak by to bylo těžko možné zainvestovat,“ vysvětlil Novotný.

Zvýšení nájemného by měl provozovatel koupaliště pokrýt z poplatků, které by se za využití jednotlivých atrakcí vybíraly. Zatraktivněním koupaliště, díky němuž by měla podstatným způsobem vzrůst jeho návštěvnost, chce radnice vyřešit ještě jeden problém. Město totiž nájemci každoročně dorovnává ztrátu vzniklou provozováním koupaliště. V tomto roce to bylo přibližně 150 tisíc korun. V minulých letech to byla ale částka dvojnásobná. Vyšší návštěvnost by tak mohla ulehčit i městské pokladně. Projekt na zatraktivnění koupaliště musí ale nejprve schválit ještě městské zastupitelstvo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy