2001 – Sokolov: Cena za dodávky tepla vzrostla jen nepatrně (TV Západ)

Pouze k nepatrnému nárůstu cen za dodávky tepla do sokolovských domácností došlo od počátku letošního roku. Sokolovská bytová zvedla ceny přibližně o 1,5 % a nájemníci obecních bytů tak od 1. ledna zaplatí 275 korun a 50 haléřů za GJ. Platby za dodávky tepla by navíc měly na jedné z nejnižších úrovní v Karlovarském regionu zůstat i v dalších letech.

dezinfekce

Elektrárna Tisová, která Sokolovské bytové dodává odpadní teplo, již přislíbila, že ani do budoucna nebude ceny nějak dramaticky zvyšovat. 

„Podle toho, co nám zhruba před rokem slíbila Tisová, tak by cena tepla měla narůstat jen o inflaci, neměla by se zvedat nějakým markantním způsobem,“ uvedl místostarosta Lubomír Novotný.

Elektrárna Tisová dokonce před nedávnem požádala sokolovskou Radu města o převzetí sekundárních rozvodů, které přivádí teplo do jednotlivých domácností. Zároveň přislíbila následné snížení cen za dodávky tepla pro koncové uživatele. Rada nakonec rozhodla o tom, že sekundární rozvody ponechá ve vlastnictví Sokolovské bytové, ale že také zostří dohled nad efektivností výdajů této společnosti tak, aby bylo možno ceny tepla dlouhodobě udržet na co možná nejnižší úrovni.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy