2001 – Sokolov: Atletická dráha vyšla na 12 milionů korun (TV Západ)

V sobotu 16. června byla v areálu sokolovského Baníku slavnostně otevřena zrekonstruovaná atletická dráha, jejíž oprava byla zahájena v září loňského roku. Položení v Karlovarském kraji jediného umělého 400metrového oválu se 6 polytanovými drahami nakonec stálo zhruba 12 milionů korun.

dezinfekce

„Plus některé náklady, co přinesly okolní akce – vymalování, oprava tribun, které vychází zhruba kolem sto tisíc,“ spočítal Ján Pari.

Investorem rekonstrukce byla sokolovská radnice, které se podařilo získat pětimilionovou dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj. Jako první si novou umělou dráhu mohli vyzkoušet účastníci mládežnických atletických závodů a také regionální politici, kteří se zúčastnili štafety významných osobností na 4 x 400 metrů. Atletickému oddílu se ale do budoucna díky novému oválu otevírají podstatně větší možnosti. 

„Atletické závody se zde mohou pořádat podle standardu IAAF. Tato dráha má veškeré parametry jako evropské dráhy a jak atletická federace vyžaduje,“ doplnil Pari. 

V rámci sobotního programu se v areálu Baníku s mírným zpožděním uskutečnila také oslava Mezinárodního dne dětí, kterou uspořádal místní fotbalový oddíl. Ten zde zorganizoval mezinárodní turnaj chlapeckých přípravek v kopané za účasti předních regionálních družstev, ale i zástupců německých partnerských měst Saalfeldu a Schwandorfu. V turnaji nakonec jednoznačně dominovaly sokolovské fotbalové naděje. Vítězství si totiž odneslo Áčko Baníku před svým Béčkem a třetí místo pak obsadila fotbalová přípravka z Ostrova nad Ohří. 

Po skončení turnaje pak přišel na řadu velký kulturní program, v jehož rámci se na pódiu vystřídala řada domácích hudebních hvězd – za všechny jmenujme alespoň skupiny Lunetic a Chinaski. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy